Opleiding

Vakopleiding Ambtelijk Secretaris (hbo) VAS

Als ambtelijk secretaris ondersteun je structureel de ondernemingsraad (en zijn commissies). Je draagt bij aan de ontwikkeling, implementatie en toepassing van efficiënte en effectieve medezeggenschap

Aanmelden

Vakopleiding Ambtelijk Secretaris (hbo)

De ambtelijk secretaris is dé facilitator voor medezeggenschap. Als ambtelijk secretaris heb je inhoudelijke kennis om de ondernemingsraad bij specifieke OR-vraagstukken te begeleiden en adviseren. Je faciliteert de werkprocessen van de ondernemingsraad.

Deze hbo gecertificeerde vakopleiding tot ambtelijk secretaris geeft je een gedegen basis aan kennis van de ondernemingsraad op beleidsniveau. Je ontwikkelt vaardigheden die je helpen een goed georganiseerde ambtelijk secretaris te worden. Daarnaast wordt er in de opleiding ruim aandacht besteed aan actuele OR-onderwerpen en de ontwikkeling van je persoonlijke (advies)vaardigheden.

De vakopleiding Ambtelijk Secretaris is hbo gecertificeerd door het CPION en heeft ruim 120 contacturen (klassikaal) en in totaal aantal circa 195 studie-uren.

Deze opleiding is opgebouwd uit 2 delen

VAS1: Secretaresse of junior ambtelijk secretaris ondernemingsraad

Deel 1 bestaat uit basisvakken. De nadruk ligt op de rol, positie en taken van de ondernemingsraad en de ambtelijk secretaris en de basiskennis en vaardigheden van de junior ambtelijk secretaris.

Deelnemers met 1 jaar of meer ervaring als ambtelijk secretaris OR kunnen vrijstelling krijgen voor dit gedeelte. Wil je weten of dit voor jou geldt? Neem contact op voor een persoonlijk opleidingsadvies.

VAS2: Ambtelijk secretaris ondernemingsraad

De nadruk ligt op het ontwikkelen op beleids- en adviesniveau.

Er wordt ruime aandacht besteed aan actuele vormen van medezeggenschap en beleidsonderwerpen en de ontwikkeling van vaardigheden nodig zijn om het vak van ambtelijk secretaris op beleids- en adviesniveau uit te voeren.

AS Opleidingen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.