Vak

Aan de slag met de VAR EXTRA

Sinds 1 juli 2023 zijn zorginstellingen verplicht om (mede)zeggenschap voor de zorgprofessionals in te richten, zodat zij invloed krijgen op het zorgbeleid. Deze raden bestaan louter uit zorgprofessionals.

Michiel van Vliet heeft in de afgelopen jaren zijn focus vooral gericht op de het trainen en coachen van Verpleegkundige Adviesraden (VAR) en andere medezeggenschapsraden van zorgprofessionals.

Deze training is bedoeld voor ambtelijk secretarissen en  adviseurs medezeggenschap die alle ins- en outs willen weten van de organisatie, ondersteuning en advisering van medezeggenschapsraden van zorgprofessionals.

Tijdens de training komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Uitleg over de verschillende medezeggenschapsraden die je kunt tegenkomen en hun samenstelling: waaronder VAR / PAR / ZAR / MAR / VVAR / VSB etc.
  • Bestaansrecht van de VAR
  • Positionering van de VAR, structuur en cultuur in een zorginstelling
  • Stakeholders en achterban
  • Invloed
  • Inrichting en koers
  • Valkuilen en weerstand.

Duur en studiebelasting

Investering

€265,-

Locatie

Seats2meet.com station Amersfoort
Stationsplein 49
3818 LE Amersfoort
Bekijk op Google Maps

Deze training wordt gegeven door:

Michiel van Vliet

Michiel van Vliet is een ervaren communicatie- en gedragstrainer, teamcoach en medezeggenschapstrainer. Hij schreef meerdere boeken over de medezeggenschap en de verschillende medezeggenschapsraden. Hij heeft een bijdrage geleverd aan het Handboek cliëntenraden.
Zijn laatste boek is een kantelboek met twee onderwerpen en titels: Zetje vragen op een rij! en Zetje feedback in! voor medezeggenschapsraden (VAR, OR, CR, MR, etc.)

Dit vak wordt gegeven op:

AS Opleidingen maakt gebruik van cookies om de bezoekers van onze website de best mogelijke ervaring te bieden en voor het analyseren van bezoekersgedrag waarmee we onze website kunnen verbeteren.