+31 (0)182 231 275 info@as-opleidingen.nl
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aan de slag met de basis: Financiën, Arbo en HR

8 mei | 09:00 - 17:00

De ondernemingsraad heeft enig inhoudelijk inzicht in financiën, arbo en hr nodig om zijn werk goed te structureren. De OR hoeft geen expert te worden in deze gebieden, maar moet wel voldoende kennis hebben om de juiste vragen te kunnen stellen. Zo zijn financiën de basis zijn voor een OR. Praten over werkdruk of werkgeluk heeft weinig toegevoegde waarde als de OR niet ook de financiële voor- en nadelen kan benoemen. Deze zogenaamde business case is namelijk een belangrijk aspect voor de gesprekspartner van de OR. Ook gaat het erom dat de OR zicht heeft op de wijze waarop financiële plannen worden gemaakt en hoe daar invloed op uitgeoefend kan worden. Dit komt tot uitdrukking in de Planning  & Control-cyclus. Daarmee wordt ook duidelijk dat de OR zicht moet hebben op de belangrijkste hr-thema’s die spelen en hoe die samenhangen. Wat is een strategisch personeelsplan? Welke hr-trends zijn waarneembaar en hoe kun je daar als OR op inspelen? Ten slotte is er nog het aandachtsgebied van de arbo, de arbeidsomstandigheden. Voor veel medewerkers een belangrijk thema. De OR zal daarom hierop niet alleen kennis moeten ontwikkelen, maar ook moeten weten welke rol ze bij het tot stand komen van beleid hebben.

Als ambtelijk secretaris gaat het vooral om inzicht te hebben in de basis van deze drie thema’s. Welke onderwerpen spelen een belangrijke rol? Hoe ziet de jaarlijkse cyclus van deze onderwerpen eruit? Waar kan en mag de OR invloed op uitoefenen? Als junior ambtelijk secretaris wordt er van je verwacht dat je niet alleen basiskennis hierover hebt, maar de ondernemingsraad ook kan attenderen op de juiste procedures en aanwezige financiële informatie.

Met de training ‘Aan de slag met de basis: Financiën, Arbo en HR’ krijg je naast inhoudelijke basiskennis en een overzicht van de terugkerende thema’s binnen deze drie vakgebieden, vooral ook handvatten aangereikt om als ambtelijk secretaris de OR hierin op weg te helpen.

Gegevens

Datum:
8 mei
Tijd:
09:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.as-opleidingen.nl/2022/09/17/aan-de-slag-met-de-basis-financien-arbo-en-hr/

Organisator

AS-opleidingen
Telefoon:
0182 231 270
E-mail:
info@as-opleidingen.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Seats2meet Amersfoort CS
Stationsplein 49
Amersfoort, 3818 LE
+ Google Maps
Telefoon:
033 202 2190
Bekijk de site van Locatie