+31 (0)182 231 275 info@as-opleidingen.nl

De ambtelijk secretaris heeft een belangrijke, centrale rol in het succesvol vormgeven van medezeggenschap in een organisatie. Met een breed pakket aan werkzaamheden ondersteun je de medezeggenschap en zorg je dat deze optimaal kan functioneren. De werkzaamheden van de ambtelijk secretaris zijn divers en kunnen variëren van secretariële ondersteuning, beleidsondersteuning tot adviseren/coachen. Dat vraagt om een goed begrip van de functie van ambtelijk secretaris en de plaats van de ondernemingsraad in de organisatie; zeker als je nieuw begint als ambtelijk secretaris.

Met de trainingsmodule ‘Basis ondersteuning ondernemingsraad’ krijg je inzicht in de basisbeginselen van de ondersteuning van de ondernemingsraad. Het is belangrijk dat je weet welke rol en positie je kunt innemen als ambtelijk secretaris én wat de rol en positie is van de medezeggenschap in de organisatie. Naast theorie krijg je in deze training vooral praktische handvatten aangereikt om meteen als ambtelijk secretaris aan de slag te kunnen gaan.

Na deze trainingsmodule

 • Heb je een goed beeld van de werkzaamheden van de ambtelijk secretaris
 • Heb je kennis van de rol en positie van de medezeggenschap in de organisatie
 • Kun je jezelf positioneren als junior ambtelijk secretaris en zo werkzaamheden organiseren en uitvoeren
 • Ken je de invloed ruimte van de ondernemingsraad en kun je daarbinnen handelen
 • Weet je wie spelers/stakeholders zijn in de organisatie.

Studiebelasting

Deze trainingsmodule bestaat uit

 • zelfstudie: een voorbereidingsopdracht. Geschatte voorbereidingstijd:1 uur
 • 1 dag training (8 uur)
 • Een eindopdracht (1,5 uur)

Studiekosten

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:

 • dinsdag 17 jan 2023
 • dinsdag 5 sep 2023

Tijden:
9.00 – 17.00 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Deze trainingsmodule kent geen toelatingseisen. Wel is het wenselijk dat de deelnemer organisatorisch en secretarieel is onderlegd.

Eindopdracht en certificaat

 • Eindopdracht: Je sluit de trainingsmodule af met een eindopdracht waaruit blijkt dat je je kennis en vaardigheden kunt toepassen in de praktijk. De trainer geeft feedback op je eindopdracht.
 • Certificaat: Rond je de trainingsmodule succesvol af, dan ontvang je een certificaat. Heb je alle trainingsmodules van een vakopleiding afgerond, ontvang je een certificaat (VASMO gecertificeerd) over de gehele vakopleiding.
 • De trainingsmodule ‘Basis ondersteuning ondernemingsraad’ maakt deel uit van de vakopleiding junior ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 1. De andere trainingsmodules van deze vakopleiding zijn:
  • Wegwijs in de WOR
  • De basiselementen van succesvolle OR-communicatie
  • Inzicht in de informatiestroom van de medezeggenschap
  • Een doeltreffende vergadering door ondersteuning van de ambtelijk secretaris
  • De basis van een succesvol team
  • Praktijk voor Ambtelijk secretaris niveau 1

Deze training wordt gegeven door

Corry Oosterhoorn

Corry Oosterhoorn

Trainer / Adviseur

Corry ondersteunt met Oosterhoorn Medezeggenschap ondernemingsraden op een praktische manier bij het vormgeven van invloedrijke medezeggenschap. Het is voor haar altijd een uitdaging de OR bewust te maken van de aanwezige kennis en kwaliteiten. Ze stimuleert OR en bestuurder tot constructieve samenwerking en brainstorm door (maatwerk)training, begeleiding van brainstormsessies en advies.