+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl
Als adviseur OR adviseer je de medezeggenschap binnen de organisatie. Jij weet als geen ander hoe de medezeggenschapsprocessen lopen en welke stakeholders hierbij betrokken zijn. Zowel de Ondernemingsraad, de bestuurder, HR, Raad van Bestuur en alle andere medezeggenschapspartijen kunnen tot de scope van jouw taak als adviseur behoren. En als er meerdere medewerkers op het ambtelijk secretariaat van de medezeggenschap werkzaam zijn, kun je eveneens optreden als het hoofd van het secretariaat.
Deze training gaat in op de rol en positie van de adviseur OR, wat de verantwoordelijkheden zijn en hoe je vorm geeft aan deze rol.

Na het volgen van deze training:

 • Heb je kennis over de rol en positie van de adviseur OR (overlegsecretaris), zowel in een klassieke als in een vernieuwende medezeggenschapsstructuur
 • Ben je in staat om jouw eigen rol als adviseur te beschrijven, zowel op inhoud, proces als op relatie
 • Ben je op de hoogte van de dynamiek en de valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen als adviseur medezeggenschap
 • Heb je kennis over de mogelijkheden die er zijn om uitvoering te geven aan de rol van regisseur/facilitator bij participatieve medezeggenschap
 • Heb je inzicht in de rol van leidinggevende in de ondersteuning van de medezeggenschap (hoofd OR-secretariaat of begeleiden notulist).

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • zelfstudie (artikelen en studiemateriaal) (1 uur)
 • 1 trainingsdag (8 uur)
 • Eindopdracht 

Studiekosten

 • 1 Trainingsdag: (2 dagdelen):  €  490,–

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:
Deze trainingsmodule staat gepland voor 2023. Een nieuwe datum volgt zo spoedig mogelijk. Neem contact op met AS-opleidingen voor meer informatie.

Tijd:
9.00 – 17.00 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in medezeggenschap in een ondernemingsraad, minimaal op het niveau van ambtelijk secretaris niveau 2.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 3.
  De gehele vakopleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingsmodules van de vakopleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 3 binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De trainingsmodules zijn ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Corry Oosterhoorn

Corry Oosterhoorn

Trainer / Adviseur

Corry ondersteunt met Oosterhoorn Medezeggenschap ondernemingsraden op een praktische manier bij het vormgeven van invloedrijke medezeggenschap. Het is voor haar altijd een uitdaging de OR bewust te maken van de aanwezige kennis en kwaliteiten. Ze stimuleert OR en bestuurder tot constructieve samenwerking en brainstorm door (maatwerk)training, begeleiding van brainstormsessies en advies.