+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl
Als adviseur OR sta je in een prima positie om een Ondernemingsraad te faciliteren in professionalisering en optimalisering van de samenwerking. Een OR voldoet aan de criteria van een hoog complex team. De mate van invloed en draagvlak die de OR heeft in de organisatie hangt voor een heel groot deel af van de geloofwaardigheid die ze verdienen. Enerzijds door de manier van samenwerken, anderzijds door de snelheid en kwaliteit waarmee de OR waarde toevoegt. Het creëren van een Hoog Presterend Team is de primaire taak van ieder team. Dit is nog sterker het geval als het team opereert op tactisch/strategisch niveau in de organisatie. Als adviseur OR kan jij ongelooflijk veel waarde toevoegen en je OR begeleiden naar een Hoog Presterend Team, bij voorkeur vroeg in de zittingstermijn.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden (die jij onder andere zelf meeneemt) maak je een analyse van de teamprestatie. We kijken naar de verschillende vlakken waarop jij het team kunt ontwikkelen. Je krijgt een overzichtelijke teamontwikkel-roadmap. Hiermee ga ja al tijdens de workshop aan de slag voor jouw OR, of aan de hand van een casus. We bekijken en experimenteren met verschillende interventies. Bovendien is het mogelijk tijdens de workshop het team ontwikkel-kaartspel aan te schaffen, om direct toe te passen in jouw team.

Na het volgen van deze training:

 • Ben je in staat de teamprestatie te bekijken en analyseren
 • Kun je de aandachtsgebieden prioriteren
 • Kun je een ontwikkelplan en structuur uitwerken waar je de gewenste ontwikkeling faciliteert
 • Ben je in staat interventies te kiezen en bedenken, die er verzorgen dat het team zichzelf naar het gewenste niveau brengt.
Deze training bestaat uit:

 • Zelfstudie (voorbereidingsopdracht)
 • Workshop van 2 dagdelen
 • Eindopdracht

Kosten

 • Teamcoaching  (2 dagdelen)                               €  490,–

De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW

Deze training wordt gegeven op:

 • maandag 7 juni 2021 | 9.00 – 17.00 uur                   Locatie: online training
 • voorjaar 2022                                                                Locatie Cursus- en vergadercentrum Domstad – Utrecht
Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in medezeggenschap in een ondernemingsraad, minimaal op het niveau van OR-coördinator.
Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • De gehele opleiding tot ambtelijk secretaris – Adviseur OR is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Adviseur OR binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Margot Hendriks

Margot Hendriks

Eigenaar Margo Hendriks Training & Coaching

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching. Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Waarin zij 11 jaar als verpleegkundige werkte en lange tijd actief is geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak en zich doorontwikkeld tot communicatiespecialist en teamcoach. Daarnaast heeft zij zich onder andere gespecialiseerd in Agile processen binnen organisaties en het voorzitterschap. Margo werkt praktijkgericht. Zij inspireert ondernemingsraden een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach.
Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.