+31 (0)182 231 270 opleidingen@or-ondersteuning.nl

Als adviseur OR sta je in een prima positie om een Ondernemingsraad te faciliteren in professionalisering en optimalisering van de samenwerking. Een OR voldoet aan de criteria van een hoog complex team. De mate van invloed en draagvlak die de OR heeft in de organisatie hangt voor een heel groot deel af van de geloofwaardigheid die ze verdienen. Enerzijds door de manier van samenwerken, anderzijds door de snelheid en kwaliteit waarmee de OR waarde toevoegt. Het creëren van een Hoog Presterend Team is de primaire taak van ieder team. Dit is nog sterker het geval als het team opereert op tactisch/strategisch niveau in de organisatie. Als adviseur OR kan jij ongelooflijk veel waarde toevoegen en je OR begeleiden naar een Hoog Presterend Team, bij voorkeur vroeg in de zittingstermijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden (die jij onder andere zelf meeneemt) maak je een analyse van de teamprestatie. We kijken naar de verschillende vlakken waarop jij het team kunt ontwikkelen. Je krijgt een overzichtelijke teamontwikkel-roadmap. Hiermee ga ja al tijdens de workshop aan de slag voor jouw OR, of aan de hand van een casus. We bekijken en experimenteren met verschillende interventies. Bovendien is het mogelijk tijdens de workshop het team ontwikkel-kaartspel aan te schaffen, om direct toe te passen in jouw team.

Na het volgen van deze training:

 • Ben je in staat de teamprestatie te bekijken en analyseren
 • Kun je de aandachtsgebieden prioriteren
 • Kun je een ontwikkelplan en structuur uitwerken waar je de gewenste ontwikkeling faciliteert
 • Ben je in staat interventies te kiezen en bedenken, die er verzorgen dat het team zichzelf naar het gewenste niveau brengt.

Deze training bestaat uit:

 • Zelfstudie (voorbereidingsopdracht)
 • Workshop van 2 dagdelen
 • Eindopdracht 

Kosten

 • Methodieken: Teamcoaching  (2 dagdelen)                               €  490,–

De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW 

Deze training wordt gegeven op:

 • maandag 7 juni 2021 | 9.00 – 17.00 uur

Locatie:  Cursus- en vergadercentrum Domstad – Utrecht

Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in medezeggenschap in een ondernemingsraad, minimaal op het niveau van OR-coördinator.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • De gehele opleiding tot ambtelijk secretaris – Adviseur OR is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van Adviseur OR binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Tom Mickers

Tom Mickers

Coach-, Teamtrainer & Veranderkundige

Tom combineert zijn ervaringen als coach-, teamtrainer en veranderkundige om op een duurzame manier resultaat te bereiken. Al 14 jaar begeleidt Tom mensen hun maximale potentieel in concreet gedrag om te zetten. Hij is begonnen als trainer in de danssport en via coach en trainer in het bedrijfsleven doorgegroeid naar Human Capital Development partner. Zijn aanpak is dynamisch en gericht op rendement en voldoening. Zijn opleiding in mental-coaching geeft hem het inzicht en de vaardigheid om mensen op gedragsniveau en op mentaal niveau te stimuleren en te ondersteunen. Hij komt vlot tot de kern van weerstand. Als trainer in ‘ervarend leren’ herkent hij groepsdynamische processen en weet hij hier effectief mee te werken. Als development partner heeft hij verschillende tools en technieken ontwikkeld die een organisatie instaat stelt om data-gedreven in de praktijk continu te ontwikkelen. Tom heeft zijn communicatietechnieken sterk ontwikkeld en zijn vaardigheid op dit gebied is natuurlijk. Hij werkt integer en verdiept zich in het perspectief van de ander. Tom is gedreven, creatief en enthousiast; hij leert snel en werkt zelfbewust. Hij inspireert anderen het maximale uit zichzelf te halen.

Aanmelden, advies of kostenoverzicht: