+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl
Als ambtelijk secretaris wordt er regelmatig een beroep op je gedaan in beleidsmatige zaken. Medezeggenschapsonderwerpen kunnen breed en complex zijn. Er is een groot aantal handzame analysemodellen die je helpen om stukken van de ondernemings- of cliëntenraad te analyseren, structuur aan te brengen en je een bredere kijk op zaken te geven.

In de training Kennis en toepassing van Analysemodellen komen diverse handzame analysemodellen aan bod die je helpen om structuur aan te brengen, situaties te analyseren, informatie te beoordelen en je een bredere kijk op zaken te geven. Je leert ook hoe je deze modellen kunt toepassen bij de beoordeling van advies- en instemmingsaanvragen.

Na het volgen van deze training:

 • Kun je de volgende analysemodellen toepassen als: verandermodel Knoster, doelboomanalyse, visgraatdiagram, PIN-analyse, mindmapping en de krachtenveldanalyse.
 • Ben je in staat medezeggenschapsthema’s, voorgenomen besluiten en notities te analyseren.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • zelfstudie (artikelen en studiemateriaal) (1 uur)
 • 1 trainingsdag (8 uur)
 • Een eindopdracht

Studiekosten

 • 1 Trainingsdag: (2 dagdelen):  €  490,–

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:

 • dinsdag 19 apr 2022 
 • maandag 5 sept 2022  

Tijd:
9.00 – 17.00 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in medezeggenschap. Ofwel je hebt de Gestructureerd informatie verwerken afgerond.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad/cliëntenraad, niveau 2.
  De gehele vakopleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingsmodules van de vakopleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad/cliëntenraad, niveau 2 binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De trainingsmodules zijn ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Corry Oosterhoorn

Corry Oosterhoorn

Trainer / Adviseur

Corry ondersteunt met Oosterhoorn Medezeggenschap ondernemingsraden op een praktische manier bij het vormgeven van invloedrijke medezeggenschap. Het is voor haar altijd een uitdaging de OR bewust te maken van de aanwezige kennis en kwaliteiten. Ze stimuleert OR en bestuurder tot constructieve samenwerking en brainstorm door (maatwerk)training, begeleiding van brainstormsessies en advies.