+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl
Als adviseur OR sta je in een prima positie om een Ondernemingsraad te faciliteren in professionalisering en optimalisering van de samenwerking. Een OR voldoet aan de criteria van een hoog complex team. De mate van invloed en draagvlak die de OR heeft in de organisatie hangt voor een heel groot deel af van de geloofwaardigheid die ze verdienen. Enerzijds door de manier van samenwerken, anderzijds door de snelheid en kwaliteit waarmee de OR waarde toevoegt. Het creëren van een Hoog Presterend Team is de primaire taak van ieder team. Dit is nog sterker het geval als het team opereert op tactisch/strategisch niveau in de organisatie. Als adviseur OR kan jij ongelooflijk veel waarde toevoegen en je OR begeleiden naar een Hoog Presterend Team, bij voorkeur vroeg in de zittingstermijn.

Aan de hand van praktijkvoorbeelden (die jij onder andere zelf meeneemt) maak je een analyse van de teamprestatie. We kijken naar de verschillende vlakken waarop jij het team kunt ontwikkelen. Je krijgt een overzichtelijke teamontwikkel-roadmap. Hiermee ga ja al tijdens de workshop aan de slag voor jouw OR, of aan de hand van een casus. We bekijken en experimenteren met verschillende interventies. Bovendien is het mogelijk tijdens de workshop het team ontwikkel-kaartspel aan te schaffen, om direct toe te passen in jouw team.

Na het volgen van deze training:

 • Ben je in staat de teamprestatie te bekijken en analyseren
 • Kun je de aandachtsgebieden prioriteren
 • Kun je een ontwikkelplan en structuur uitwerken waar je de gewenste ontwikkeling faciliteert
 • Ben je in staat interventies te kiezen en bedenken, die er verzorgen dat het team zichzelf naar het gewenste niveau brengt.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • zelfstudie (voorbereidingsopdracht -1 uur)
 • 1 trainingsdag (8 uur)
 • Eindopdracht 

Studiekosten

 • 1 Trainingsdag: (2 dagdelen):  €  490,–

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:
Maandag 5 sep 2022 

Tijd:
9.00 – 17.00 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Je hebt enkele jaren relevante werkervaring in medezeggenschap in een ondernemingsraad, minimaal ambtelijk secretaris niveau 2.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 3.
  De gehele vakopleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingsmodules van de vakopleiding tot ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 3 binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De trainingsmodules zijn ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Margot Hendriks

Margot Hendriks

Eigenaar Margo Hendriks Training & Coaching

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching.  Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Zij heeft 11 jaar als verpleegkundige gewerkt en is lange tijd actief geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak. Daarna is zij zich onder andere gaan specialiseren als Scrum Master in de toepassing van Scrum binnen de medezeggenschap en Agile processen binnen organisaties. Margo werkt praktijkgericht waarin zij ondernemingsraden inspireert een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach. Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.