+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl

Voor de ondernemingsraad is communicatie onmisbaar en nodig om de regie te houden op de medezeggenschap in een organisatie. Met een frisse en goede communicatie kan de ondernemingsraad echt het verschil maken en een bijdrage leveren aan een geslaagde samenwerking tussen de OR-leden, met de bestuurder en de medewerkers (achterban). Nieuwe plannen of veranderingen kunnen immers alleen succesvol worden doorgevoerd als er draagvlak is. Als OR-assistent vertaal je acties en besluiten van de ondernemingsraad naar de medewerkers. Tegelijkertijd heb je een belangrijke signalerende functie. Als eerste aanspreekpunt van de ondernemingsraad ben jij vaak degene die de signalen uit de organisatie opvangt.

De training Inleiding communicatie binnen de ondernemingsraad leert je hoe de communicatielijnen tussen de ondernemingsraad, bestuurder en medewerkers verlopen. En welke beschikbare communicatiemiddelen je daarvoor gebruikt. Het geeft je handvatten om op een aantrekkelijke manier met alle partijen in een organisatie te kunnen communiceren en samenwerken. Het leert je moderne vormen van communicatie, als social media, in te zetten.

Na het volgen van deze training:

 • Weet je hoe de communicatielijnen lopen binnen de medezeggenschap
 • Kun je verschillende beschikbare communicatiemiddelen gebruiken
 • Weet je welke moderne vormen van verslaglegging er zijn
 • Heb je handvatten om samen te werken met de communicatieafdeling
 • Weet je welke moderne vormen van communicatie er zijn en kun je deze inzetten.

Deze training bestaat uit een

 • Workshop van 1 dagdeel
 • Een eindtoets
Kosten

 • Inleiding communicatie binnen de ondernemingsraad (1 dagdeel)                             € 245,–

De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW

Deze training wordt gegeven op

 • maandag 4 okt 2021 |  9.00 – 12.30 uur
 • maandag 7 mrt 2022 | 13.30  – 17.00 uur
 • dinsdag 21 jun 2022 | 13.30 – 17.00  uur
 • maandag 31 okt 2022 | 13.30 – 17.00 uur

Locatie:  Seats2meet Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Geen

 Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot ambtelijk secretaris OR-assistent. De gehele opleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van OR-assistent binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Saskia Reijnen

Saskia Reijnen

Trainer / Adviseur

Saskia heeft meer dan 15 jaar ervaring als adviseur en trainer op gebied van organisatieontwikkeling, medezeggenschap en communicatie. Vanaf 2007 volgt zij de ontwikkeling van sociale media en helpt OR-en met het vernieuwen van hun interne en externe communicatie. Zij is van mening dat de OR met een effectieve communicatie inclusief nieuwe media het verschil kan maken.
Zij publiceert hierover in de vakbladen.

Aanmelden, advies of kostenoverzicht: