+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl
Voor de ondernemingsraad is communicatie onmisbaar en nodig om de regie te houden op de medezeggenschap in een organisatie. Met een frisse en goede communicatie kan de ondernemingsraad echt het verschil maken en een bijdrage leveren aan een geslaagde samenwerking tussen de OR-leden, met de bestuurder en de medewerkers (achterban). Nieuwe plannen of veranderingen kunnen immers alleen succesvol worden doorgevoerd als er draagvlak is. Als OR-assistent vertaal je acties en besluiten van de ondernemingsraad naar de medewerkers. Tegelijkertijd heb je een belangrijke signalerende functie. Als eerste aanspreekpunt van de ondernemingsraad ben jij vaak degene die de signalen uit de organisatie opvangt.
De training Inleiding communicatie binnen de ondernemingsraad leert je hoe de communicatielijnen tussen de ondernemingsraad, bestuurder en medewerkers verlopen. En welke beschikbare communicatiemiddelen je daarvoor gebruikt. Het geeft je handvatten om op een aantrekkelijke manier met alle partijen in een organisatie te kunnen communiceren en samenwerken. Het leert je moderne vormen van communicatie, als social media, in te zetten.

Na het volgen van deze training:

 • Weet je hoe de communicatielijnen lopen binnen de medezeggenschap
 • Kun je verschillende beschikbare communicatiemiddelen gebruiken
 • Weet je welke moderne vormen van verslaglegging er zijn
 • Heb je handvatten om samen te werken met de communicatieafdeling
 • Weet je welke moderne vormen van communicatie er zijn en kun je deze inzetten.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • zelfstudie (artikelen en studiemateriaal) (1 uur)
 • 1 dagdeel training (4 uur)
 • Eindopdracht (2 uur)

Studiekosten

Trainingsdag:

1 dagdeel: € 245,–

Studiemateriaal: –

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

 Data:

Maandag 7 mrt 2022
Dinsdag 21 jun 2022
Maandag 31 okt 2022

Tijden:
9.00 – 12.30 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Deze trainingsmodule kent geen toelatingseisen. Wel is het wenselijk dat de deelnemer  organisatorisch en secretarieel onderlegd is.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot junior ambtelijk secretaris ondernemingsraad/cliëntenraad, niveau 1.
  De gehele vakopleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingsmodules van de vakopleiding tot junior ambtelijk secretaris /cliëntenraad – niveau 1 binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De trainingsmodules zijn ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Saskia Reijnen

Saskia Reijnen

Trainer / Adviseur

Saskia heeft meer dan 15 jaar ervaring als adviseur en trainer op gebied van organisatieontwikkeling, medezeggenschap en communicatie. Vanaf 2007 volgt zij de ontwikkeling van sociale media en helpt OR-en met het vernieuwen van hun interne en externe communicatie. Zij is van mening dat de OR met een effectieve communicatie inclusief nieuwe media het verschil kan maken.
Zij publiceert hierover in de vakbladen.