+31 (0)182 231 275 info@as-opleidingen.nl

De ondernemingsraad komt regelmatig bijeen in vergadering om de verschillende onderwerpen te bespreken en besluiten te nemen. Vergaderen kan op vele manieren en ieder agendapunt kan een ander doel dienen. Uiteraard is het belangrijk dat deze vergaderingen professioneel en effectief verlopen. Hier is een taak weggelegd voor de ambtelijk secretaris. Met de juiste voorbereidingen en ondersteuning draag je in grote mate bij aan een doeltreffende vergadering.

Ook als je al veel vergaderingen hebt bijgewoond of georganiseerd, is de trainingsmodule ‘Een doeltreffende vergadering door ondersteuning van de ambtelijk secretaris’ van belang. Deze trainingsmodule gaat namelijk in op de elementen die je nodig hebt om een doeltreffende vergadering voor een ondernemingsraad te organiseren en te begeleiden. Daarnaast verdiep je je in jouw eigen rol èn in de rollen die de deelnemers tijdens de vergadering hebben. Je staat stil bij het vergaderproces en jouw invloed hierin. Deze trainingsmodule geeft je bovendien praktische handvatten om de vergadering te organiseren en ondersteunen.

Na het volgen van deze trainingsmodule

 • Weet je welke verschillende vergaderingen er zijn en met welk doel
 • Kun je de agenda voor vergaderingen van de ondernemingsraad opstellen
 • Leer je hoe je een jaarplan voor de ondernemingsraad kunt opstellen
 • Ken je je eigen rol en positie in de vergadering
 • Krijgt je een handzaam model aangereikt dat je kunt toepassen bij complexe of juist onduidelijke agendapunten.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • Zelfstudie: een voorbereidingsopdracht. Geschatte voorbereidingstijd: 1 uur
 • 1/2 dag training (3,5 uur)
 • Een eindopdracht (1,5 uur)

Studiekosten

 • 1/2 Trainingsdag: € 265,–
  (3,5 uur)

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:

 • woensdag 24 mei 2023
 • woensdag 29 nov 2023

Tijd:
9.00 – 12.30 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2Meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Deze trainingsmodule kent geen toelatingseisen. Wel is het wenselijk dat de deelnemer  organisatorisch en secretarieel onderlegd is.

Eindopdracht en certificaat

 • Eindopdracht: Je sluit de trainingsmodule af met een eindopdracht waaruit blijkt dat je je kennis en vaardigheden kunt toepassen in de praktijk. De trainer geeft feedback op je eindopdracht.
 • Certificaat: Rond je de trainingsmodule succesvol af, dan ontvang je een certificaat. Heb je alle trainingsmodules van een vakopleiding afgerond, ontvang je een certificaat (VASMO gecertificeerd) over de gehele vakopleiding.
 • De trainingsmodule ‘Een doeltreffende vergadering door ondersteuning van de ambtelijk secretaris’ maakt deel uit van de vakopleiding junior ambtelijk secretaris ondernemingsraad niveau 1. De andere trainingsmodules van deze vakopleiding zijn:
  • Wegwijs in de WOR
  • De basiselementen van succesvolle OR-communicatie
  • Inzicht in de informatiestroom van de medezeggenschap
  • Een doeltreffende vergadering door ondersteuning van de ambtelijk secretaris
  • De basis van een succesvol team
  • Praktijk voor Ambtelijk secretaris niveau 1

Deze training wordt gegeven door

Manon Krol

Manon Krol

Trainer / Adviseur

Manon is al ruim 10 jaar een begrip in de medezeggenschap. Zij ondersteunt ondernemings-, medezeggenschapsraden en bestuurders en helpt hen om de medezeggenschap te organiseren. Zij gelooft in betere besluitvorming van bestuurders bij een goede en constructieve samenwerking met medewerkers, met een betere bedrijfsvoering als resultaat. Vanuit haar oprechte interesse in de medemens inspireert zij anderen zich in te zetten voor de medezeggenschap.