+31 (0)182 231 270 info@as-opleidingen.nl

Een medezeggenschapsorgaan bestaat meestal uit personen van verschillende lagen uit de organisatie. Dat brengt ook verschillende persoonlijkheden en belangen met zich mee. Het is niet vanzelfsprekend dat een groep mensen ook meteen een harmonieus team is. Een sterk team creëert waarde. Een team dat goed kan samenwerken levert betere resultaten op en is ook persoonlijk meer gemotiveerd. Hoe zorg je dat het team in optimaal evenwicht is, goed met elkaar kan samenwerken en succesvol is?

De training Inleiding teams en rollen gaat in op de betekenis van een team. Wat is een team en welke rollen hebben de leden van het team? Het gaat er om dat je als ambtelijk secretaris de gedragspatronen van de verschillende rollen kunt herkennen. Daarvoor krijg je verschillende methodieken aangereikt.

Na het volgen van deze training

 • Weet je wat een team is
 • Herken je de rollen in een team
 • Weet je welke gedragspatronen er bij de verschillende rollen passen
 • Kun je methodieken toepassen om gedragspatronen te herkennen.

Studiebelasting

Deze training bestaat uit

 • zelfstudie (artikelen en studiemateriaal) (1 uur)
 • 1/2 trainingsdag (4 uur)
 • Eindopdracht (1 uur)

Studiekosten

 • 1/2 Trainingsdag: (1 dagdeel): € 245,–

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

Data:
Maandag 15 nov 2021
Dinsdag 19 apr 2022
Woensdag 21 sep 2022 Dinsdag 13 dec 2022

Tijd:
9.00 – 12.30 uur

Locatie

De trainingen worden gegeven in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

Toelatingscriteria

Deze trainingsmodule kent geen toelatingseisen. Wel is het wenselijk dat de deelnemer  organisatorisch en secretarieel onderlegd is.

Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van de opleiding tot junior ambtelijk secretaris ondernemingsraad/cliëntenraad, niveau 1.
  De gehele vakopleiding is VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingsmodules van de vakopleiding tot junior ambtelijk secretaris /cliëntenraad – niveau 1 binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De trainingsmodules zijn ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door

Margo Hendriks

Margo Hendriks

Eigenaar Margo Hendriks Training & Coaching

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching.  Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Zij heeft 11 jaar als verpleegkundige gewerkt en is lange tijd actief geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak. Daarna is zij zich onder andere gaan specialiseren als Scrum Master in de toepassing van Scrum binnen de medezeggenschap en Agile processen binnen organisaties. Margo werkt praktijkgericht waarin zij ondernemingsraden inspireert een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach. Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.