+31 (0)182 231 270 opleidingen@or-ondersteuning.nl

Een medezeggenschapsorgaan bestaat meestal uit personen van verschillende lagen uit de organisatie. Dat brengt ook verschillende persoonlijkheden en belangen met zich mee. Het is niet vanzelfsprekend dat een groep mensen ook meteen een harmonieus team is. Een sterk team creëert waarde. Een team dat goed kan samenwerken levert betere resultaten op en is ook persoonlijk meer gemotiveerd. Hoe zorg je dan het team in optimaal evenwicht is, goed met elkaar kan samenwerken en succesvol is?

De training Inleiding teams en rollen gaat in op de betekenis van een team. Wat is een team en welke rollen hebben de leden van het team? Het gaat er om dat je als ambtelijk secretaris de gedragspatronen van de verschillende rollen kunt herkennen. Daarvoor krijg je verschillende methodieken aangereikt.

Na het volgen van deze training

 • Weet je wat een team is
 • Herken je de rollen in een team
 • Weet je welke gedragspatronen er bij de verschillende rollen passen
 • Kun je methodieken toepassen om gedragspatronen te herkennen.

Studiebelasting

 • Workshop van 1 dagdeel
 • Een eindtoets

Kosten

 • Methodieken: Inleiding teams en rollen  (1 dagdeel)                                                         €  245,–

De opleidingen zijn opgenomen in het CRKBO-register en vrijgesteld van BTW

 

Deze training wordt gegeven op

 • maandag 7 september 2020 | 9.00 – 12.30 uur
 • maandag 8 maart 2021 | 9.00 – 12.30 uur

Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad – Utrecht

Toelatingscriteria

Geen

 Certificaat

 • De training wordt afgesloten met een toets. Deelnemers dienen hiervoor een voldoende te behalen.
 • Deze training is onderdeel van zowel de opleiding tot ambtelijk secretaris OR-assistent als de opleiding ambtelijk secretaris Cliëntenraad basis. Beide opleidingen zijn VASMO gecertificeerd. Hiervoor dienen alle trainingen van OR-assistent of Cliëntenraad basis binnen een aaneengesloten termijn van 24 maanden te worden behaald en afgesloten.
 • De training is ook los te volgen.

Deze training wordt gegeven door:

Chrétien Sarton

Chrétien Sarton

Trainer / adviseur

Chrétien is een zeer ervaren trainer-adviseur van ondernemingsraden en andere teams. Hij richt zich op het effectief functioneren van teams en gebruikt hierbij Insights Discovery als model. Dit model gebruikt hij ook als basis voor het effectief beïnvloeden van de WOR-bestuurder.

Aanmelden, advies of kostenoverzicht: