+31 (0)182 231 275 info@as-opleidingen.nl
Als ambtelijk secretaris bekleed je een bijzondere positie. Je bent de medezeggenschapsprofessional die de ondernemingsraad ondersteunt en adviseert. Je bent echter geen lid van de ondernemingsraad. Vaak ben je zelfs de enige ambtelijk secretaris in de organisatie. Dat maakt het lastig om met een collega te sparren over medezeggenschapsvraagstukken waar je tegenaan loopt.

Intervisie maakt deel uit van jouw persoonlijke ontwikkeling in je rol als ambtelijk secretaris. Het is een vorm van deskundigheidsbevordering waarbij je met een vaste groep vakgenoten aan de slag gaat met een vraagstuk van één van de deelnemers. Het uitgangspunt is niet om oplossingen aan te dragen, maar elkaar juist via helpende en prikkelende vragen een andere kijk op het vraagstuk te geven. De expertise en ervaringen van je vakgenoten geven waardevolle inzichten die je vervolgens weer zelf kunt toepassen in je eigen werk.

Er zijn twee intervisiegroepen; één met begeleiding en één zonder begeleiding. Je bepaalt zelf welke groep jouw voorkeur heeft.

Intervisie zonder begeleiding
AS-opleidingen brengt een groep bijeen, faciliteert de ruimte en voorziet de groep van intervisiewerkvormen. De groep gaat vervolgens zelf aan de slag, zonder begeleider. De groep behandelt casuïstiek die de deelnemers inbrengen met hulp van de intervisiewerkvormen. De intervisie zonder begeleiding bestaat uit vier sessies.

Intervisie met begeleiding
AS-opleidingen brengt een groep bijeen en faciliteert de ruimte. De groep bespreekt vervolgens onder volledige begeleiding van een ervaren coach en via intervisiewerkvormen casuïstiek van de deelnemers. Elke intervisiebijeenkomst bestaat uit een voorbereiding, aan de hand van een opdracht, en wordt afgesloten met een reflectieverslag. De intervisie met begeleiding bestaat uit vier sessies.

Studiebelasting

Deze intervisie bestaat uit

 • 4 bijeenkomsten
 • Een intervisieverslag: een reflectieverslag (op de eigen ingebrachte casus).

Studiekosten

 • Intervisie met begeleiding:
  € 400,–
 • Intervisie zonder begeleiding: € 180,–

De opleidingen zijn vrijgesteld van BTW

Data en tijden

 • Intervisie met begeleiding bestaat uit vier bijeenkomsten op:
  • woensdag 15 mrt 2023 (9.30 – 12.00 uur)
  • woensdag 24 mei 2023 (13.30 – 16.00 uur)
  • woensdag 20 sep 2023 (9.30 – 12.00 uur)
  • woensdag 29 nov 2023 (13.30 – 16.00 uur)
 • Intervisie zonder begeleiding bestaat uit vier bijeenkomsten op data door de groep zelf te bepalen.

Locatie

De intervisiebijeenkomsten vinden plaats in één van de vergaderzalen van:

Seats2meet
Centraal Station Amersfoort CS  –  Amersfoort

In overleg kunnen de deelnemers ook in een online bijeenkomst bijeen komen.

Toelatingscriteria

Geen.

De coach voor intervisie met begeleiding is

Margo Hendriks

Margo Hendriks

Eigenaar Margo Hendriks Training & Coaching

Margo is trainer/ adviseur medezeggenschap vanuit haar eigen bureau Margo Hendriks training & coaching.  Haar carrière binnen de medezeggenschap is begonnen in de zorg. Zij heeft 11 jaar als verpleegkundige gewerkt en is lange tijd actief geweest binnen de medezeggenschap. In 2015 heeft zij de overstap gemaakt naar het trainersvak. Daarna is zij zich onder andere gaan specialiseren als Scrum Master in de toepassing van Scrum binnen de medezeggenschap en Agile processen binnen organisaties. Margo werkt praktijkgericht waarin zij ondernemingsraden inspireert een proactieve rol te vervullen bij ontwikkelingen binnen de organisatie. Dit is niet alleen te herkennen in haar wijze van trainen, maar ook in haar werkzaamheden als technisch voorzitter en coach. Haar motto: daag jezelf iedere dag uit een klein beetje beter te worden en durf te experimenteren.